divendres, 16 de desembre del 2016

Arriben els dietaris complets de Guillem Simó!

En aquesta part del món (que Acontravent edita ara de forma íntegra) és un dels dietaris més importants de la literatura catalana moderna i contemporània. Aporta una nota d’originalitat que no té cap altre dietari del segle XX: l’autenticitat fins a les darreres conseqüències, una autenticitat que ha fet que el llibre fos titllat de «polèmic» per cert sector del públic lector quan es va publicar la primera edició el 2005.

Totes les tradicions literàries del món tenen obres mestres que posen a prova els lectors perquè ens interpel·len, ens incomoden i ens col·loquen contra les cordes de la vida, però sempre, si resistim l’embat i insistim en la lectura, ens acaben enriquint i transformant. Pensem, només per un moment, en El procés de Kafka, El cor de les tenebres de Conrad, Sota el volcà de Lowry, les memòries de Nadezhda Mandelstam, Viatge al fons de la nit de Céline, Meridià de sang de MacCarthy. En aquesta part del món és una d’aquestes obres, exigent, intensa, implacable, dura, rebel, magnífica, intel·ligent, enriquidora, bella i excel·lent.

D’En aquesta part del món la crítica ha dit:

«En aquesta part del món destaca per l’extraordinària creació psicològica del personatge de Simó». Julià Guillamón

«És un llibre clàssic: el que en tota època es llegirà perquè no s’atura de dir, de dir-se. Gràcies, Guillem!»  Biel Mesquida

«Guillem Simó va escriure un llibre imprescindible». Ponç Puigdevall


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada